Onsdagsmøde > Jacob Beck: "Højskolesangbogen"

11.10.2017 kl. 14:00 - 16:00

Eftermiddagsmøde i Ubåden med foredrag og kaffebord. Gratis adgang.

Pianist og operainstruktør Jacob Beck:
Højskolesangbogen
Højskolesangbogen, som ret beset bare burde være højskolebevægelsens sangbog, har fået status af nationalsangbog, som næsten alle danske har en mening om. Den udgør en opsigtsvækkende blanding af både gudelige og ugudelige sange, både fædrelandskærlige og kulturradikale sange – og musikalsk til ledsagelse af både klassisk, folkemusik og pop. Foredraget vil ridse sangbogens tilblivelseshistorie op (bl.a. den tonedøve Grundtvigs opdagelse af den levende sangs muligheder) og se på, hvordan forskellige generationer og bevægelser satte deres fingeraftryk, og ikke mindst se på den musikalske side, hvor Carl Nielsen og Thomas Laubs melodiideal satte sit tydelige præg. Endelig skal vi drøfte, om de sidste årtiers redigeringer har gjort noget godt for nogen.

<- Tilbage

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage.

< Klik på billedet for at se flere og for at se billedet i stor udgave

BESØGENDE

Holmens Kirke er åben:
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-16
Tirsdag og torsdag kl. 10-15.30
Søn- og helligdage kl. 12-16
(der tages forbehold for lukning på grund af kirkelige handlinger)


Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570
eller MobilePay: 2222 8228


Kirkens adresse:
Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
1060 København K
Tlf: 3313 6178
hb@km.dk

Holmens kirkegårdskontor
Øster Farimagsgade 46
2100 København Ø
Tlf: 2222 7180
kirkegaarden@holmenskirke.dk