Bachs H-mol messe med London Bach Players & Graabrødre Kammerkor

28.10.2017 kl. 19:30 - 22:30

Graabrødre Kammerkor opfører J. S. Bachs messe i h-mol i samarbejde med engelske London Bach Players orkester og kor, som også er specialiseret i barokmusik. Solisterne er hentet ind fra den engelske barokscene.


Sarah Gabriel, Sopran
Katherine Nicholson, Alt
Samir Savant, Tenor
Graham Kirk, Bas
Egil Kolind, dirigent

Bach skrev H-mol messen kort før sin død, og den opsamler hans virke ved at sammenkæde alle de teknikker og stilarter, som han beherskede.

Bach regnes for at være den protestantiske kirkemusiks største komponist, og han har med sine passioner og mange tysksprogede kantater bidraget til at styrke en af den protestantiske kirkes kæpheste: Liturgisk handling forankret i det lokale sprog. Det er derfor paradoksalt, at hans mest berømte værk, "die Hohe messe in h-mol" har tekst på latin fra den latinske messes fem grundled: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus og Agnus Dei. Tekstbehandlingen, harmonikken og kontrapunkten er udtryk for den højeste kunst og hører til i Vor Herres evige rige, som vi som lyttere stræber efter at måtte få bare et lille glimt af.
Værket opføres for at markere 500-året for reformationen, som står for et styrket kristent fællesskab og en tværreligiøs samhørighed.

Billetter kan købes hos Ticketmaster eller ved indgangen.

Dørene åbner kl. 18:45.

Varighed ca. to timer.

Støttet af Dansk Kapelmesterforening

Entré: 175,-

<- Tilbage

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage.

< Klik på billedet for at se flere og for at se billedet i stor udgave

BESØGENDE

Holmens Kirke er åben:
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-16
Tirsdag og torsdag kl. 10-15.30
Søn- og helligdage kl. 12-16
(der tages forbehold for lukning på grund af kirkelige handlinger)


Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570
eller MobilePay: 2222 8228


Kirkens adresse:
Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
1060 København K
Tlf: 3313 6178
hb@km.dk

Holmens kirkegårdskontor
Øster Farimagsgade 46
2100 København Ø
Tlf: 2222 7180
kirkegaarden@holmenskirke.dk