MEDLEMMER AF HOLMENS KANTORI

Mikkel Tuxen

Andreas Kongshavn

Mads Bagge Lange

Holmens Kantori regnes for et af Danmarks bedste kirkekor. Kantoriet tæller 15 professionelle yngre sangere, de fleste uddannet ved musikkonservatoriet i København. Koret virker til daglig i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke og har optrådt utallige gange for den danske regering og det danske kongehus, både ved fast tilbagevendende begivenheder som Den Nationale Flagdag og gudstjenesten ved Folketingets åbning, men også f.eks. ved dåben af Hans Kongelige Højhed Prins Christian i 2006 og ved den royale tvillingedåb i 2011.

Holmens Kantori giver hvert år mange koncerter såvel a cappella som i samarbejde med kirkens eget Holmens Barokensemble med autentiske instrumenter. Ved en serie af koncerter i 2009-2010 fremførte kantoriet og barokensemblet Bachs Magnificat, diverse Bachkantater og komponisten Zelenkas "Jeremias’ klagesange", Charpentier’s Messe des Morts og TE DEUM samt uropførelse af et større korværk komponeret af Ib Nørholm.

Kantoriet har tidligere gæstet Norge, Berlin og Cuenca (Spanien), Bornholm samt Prag i efteråret 2010, hvor koret medvirkede ved genbegravelsen af Tycho Brahe i den store Tyn-katedral.

Kantoriet har indspillet flere CD'er, som alle er at finde under Diskografi.

Følg Holmens Kantori og Vokalensemble på Facebook og bliv opdateret på større kirkelige begivenheder, koncerter m.m.