Onsdagsmøde > Rebekka Fischer-Nielsen: Lukas Fællesskabet - et nyt fællesskab for mennesker, der vil mere end sig selv

14.03.2018 kl. 14:00 - 16:00

Foredrag med kaffebord i menighedssalen Ubåden. Gratis adgang.

Sankt Lukasstiftelsen har i over hundrede år været ramme om et aktivt bo-, arbejds- og trosfællesskab for søstrene. Men tiderne skifter og i flere år har der ikke været tilgang af nye søstre, så der var brug for nytænkning. Løsningen lå i grunden lige for: At gøre de tomme boliger på Stiftelsen til ramme om et fællesskab på samme kristne værdigrundlag som tidligere, men nu åbent for alle: unge, ældre, børn, enlige, par og familier. Fællesnævneren er, at man har lyst og overskud til at yde omsorg for andre og for hinanden – og dermed videreføre den diakonale ånd og tradition på stedet. Interessen for bofællesskabet var så stor, at alle boliger hurtigt blev lejet ud.

Projektkoordinator Rebekka Fischer-Nielsen vil fortælle om det kun ét år gamle bofællesskab i de smukke boliger på Bernstorffsvej, om dets tilblivelse, beboersammensætningen (med en aldersspredning fra 1 - 92 år) samt om hverdagen og dens udfordringer.

<- Tilbage

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage.

< Klik på billedet for at se flere og for at se billedet i stor udgave

BESØGENDE

Holmens Kirke er åben:
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-16
Tirsdag og torsdag kl. 10-15.30
Søn- og helligdage kl. 12-16
(der tages forbehold for lukning på grund af kirkelige handlinger)


Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570
eller MobilePay: 2222 8228


Kirkens adresse:
Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
1060 København K
Tlf: 3313 6178
hb@km.dk

Holmens kirkegårdskontor
Øster Farimagsgade 46
2100 København Ø
Tlf: 2222 7180
kirkegaarden@holmenskirke.dk