Onsdagsmøde > Sognepræst, dr. theol. Christian Gottlieb: Den russisk-ortodokse kirkes tilbagevenden til det russiske samfund

10.10.2018 kl. 14:00 - 16:00

Foredrag med kaffebord i menighedssalen Ubåden. Der er gratis adgang.

Kirken er opstanden!
Den russisk-ortodokse kirkes tilbagevenden til det russiske samfund

Siden Sovjetunionens sammenbrud i slutningen af 1991 er den russisk-ortodokse kirke med bemærkelsesværdig kraft vendt tilbage som en markant og indflydelsesrig spiller i dagens Rusland. En spiller med umisforståelige ambitioner om at præge det russiske samfund i ortodoks retning efter syv årtier med det militant ateistiske sovjetregime, som forsøgte at skabe det totalt sekulære, a-religiøse samfund. Det lykkedes som bekendt ikke, men spørgsmålet om, hvad der kommer i stedet, må stadig betragtes som åbent og uafklaret, om end nogle tendenser i de senere år har tegnet sig tydeligere.

På baggrund af nogle historiske iagttagelser om Ruslands kirkelige særpræg vil foredraget fokusere på den russisk-ortodokse kirkes aktuelle situation, som præges af kirkens ambition om at etablere sig selv som åndeligt og moralsk fyrtårn for det russiske samfund, samtidig med at forholdet til den nuværende russiske regering tilsyneladende bliver stadig tættere. Er det nye postsovjetiske Rusland i kirkens billede simpelthen en opdateret udgave af det gamle præsovjetiske, eller har 70 års totalitær erfaring gjort en forskel? 

Del dette:
<- Tilbage

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage.

< Klik på billedet for at se flere og for at se billedet i stor udgave

BESØGENDE

Holmens Kirke er åben:
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-16
Tirsdag og torsdag kl. 10-15.30
Søn- og helligdage kl. 12-16
(der tages forbehold for lukning på grund af kirkelige handlinger)


Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570
eller MobilePay: 2222 8228


Kirkens adresse:
Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
1060 København K
Tlf: 3313 6178
hb@km.dk

Holmens kirkegårdskontor
Øster Farimagsgade 46
2100 København Ø
Tlf: 2222 7180
kirkegaarden@holmenskirke.dk