Onsdagsmøde > Kirsten Kierkegaard: Leonora Christina - Christian IV's berømte datter

13.03.2019 kl. 14:00 - 16:00

Foredrag med kaffebord i menighedssalen Ubåden.
Gratis adgang.

Kirken og kongedatteren, I
Advokat Kirsten Kierkegaard:
Leonora Christina – Christian IV’s berømte datter

Hun havde arvet sin fars begavelse, energi, stærke helbred og kunstneriske talent. Som 15 årig blev hun gift med den veluddannede og charmerende adelsmand, Corfitz Ulfeldt, der efterhånden blev rigets næstmægtigste mand. Parret var i høj gunst hos kongen, men fik også mange uvenner.  Frederik III, der efterfulgte Christian IV, og hans dronning Sophie Amalie hørte til uvennerne.

Mistænkt for underslæb og drabsplaner mod kongen måtte Ulfeldt flygte til udlandet. Efter at have været indblandet i flere intriger på den storpolitiske scene blev han dømt som landsforræder, men aldrig pågrebet. Det blev derimod Leonora Christina, der som meddelagtig blev indsat i Blåtårn, hvor hun sad i 22 år. Her skrev hun mesterværket, Jammers Minde.

Under fangenskabet udviste hun stort mod og evne til at bære alle ydre slag og ydmygelser uden at bøjes og uden at miste sin tiltro til Gud.  Efter sin løsladelse levede hun på Maribo Kloster, hvor hun døde i en alder af 77 år.

Del dette:
<- Tilbage

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage.

< Klik på billedet for at se flere og for at se billedet i stor udgave

BESØGENDE

Holmens Kirke er åben:
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-16
Tirsdag og torsdag kl. 10-15.30
Søndage kl. 12-16
Højtider og andre helligdage: 12-14
(der tages forbehold for lukning på grund af kirkelige handlinger)


Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570
eller MobilePay: 2222 8228


Kirkens adresse:
Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
1060 København K
Tlf: 3313 6178
hb@km.dk

Holmens kirkegårdskontor
Øster Farimagsgade 46
2100 København Ø
Tlf: 2222 7180
kirkegaarden@holmenskirke.dk