Vielse
For at blive viet i Holmens Kirke skal man bo i sognet, have tilknytning til Søværnet eller på anden måde være knyttet til kirken.

Hvis man ønsker at blive viet i Holmens Kirke, henvender man sig til kordegnen for at aftale tidspunktet for brylluppet. Nogle uger før vielsen bliver det kommende brudepar kontaktet af præsten for at aftale et tidspunkt for en samtale om vielsen.

Inden den kirkelige vielse finder sted, skal man have erhvervet en prøvelsesattest. Denne fås på Rådhusets ægteskabskontor.

Attesten må ikke være mere end fire måneder gammel ved vielsen. Prøvelsesattest og dåbsattester fremsendes til kordegnekontoret.

Siden Christian IV i 1619 ombyggede Frederik II’s gamle ankersmedje til kirke, har Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Det sidste er ydermere symboliseret ved, at Holmens Kirke som den eneste kirke i Danmark ligger direkte ud til vand.

Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage.

< Klik på billedet for at se flere og for at se billedet i stor udgave

BESØGENDE

Holmens Kirke er åben:
Mandag, onsdag, fredag og lørdag kl. 10-16
Tirsdag og torsdag kl. 10-15.30
Søndage kl. 12-16
Højtider og andre helligdage: 12-14
(der tages forbehold for lukning på grund af kirkelige handlinger)


Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570
eller MobilePay: 2222 8228


Kirkens adresse:
Holmens Kirke
Holmens Kanal 21
1060 København K
Tlf: 3313 6178
hb@km.dk

Holmens kirkegårdskontor
Øster Farimagsgade 46
2100 København Ø
Tlf: 2222 7180
kirkegaarden@holmenskirke.dk