Holmens Kirkes organist og kantor, slotsorganist Jakob Lorentzen

Jakob Lorentzen (f. 1968 i Gentofte) har siden 1997 været organist og kantor ved Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke.

Han aflagde diplomeksamen fra Det Kgl. danske Musikkonservatorium i 1994 som elev af Hans Fagius, Amalie Malling og Dan-Olof Stenlund.

I 1992 flyttede Jakob Lorentzen til Paris, hvor han studerede klaver hos Christine Parashos, improvisation hos Pierre Cogen og orgel i solistklassen på musikkonservatoriet hos Susan Landale, hvorefter han i 1995 afsluttede med "Prix de virtuosité".

I 1995 stiftede Jakob Lorentzen sit eget blandede kor Graabrødre Kammerkor, bestående af 20 unge sangere, et kor han stod i spidsen for frem til 2005.
I 2005 stiftede han Holmens Vokalensemble som specialiserer sig i fremførelse af den tidlige vokalmusik.

Siden 1996 har Jakob Lorentzen dannet duo med 1. solobasunist ved Radio-symfoniorkesteret Jesper Juul Sørensen.

Jakob Lorentzen har tidligere virket som organist i Enghave Kirke i København, Den danske Kirke i Paris samt organistassistent ved Helligåndskirken i København.


2. Organist og Korproducent

Morten Bech har siden 1/6 2018 været 2. organist og korproducent ved Holmens Kirke.

 

Mange klassiske radiolyttere vil kende Morten Bech fra Morgenandagten, som hver morgen transmitteres i P2 fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke. Fra 2012-2018 spillede Morten Bech morgenandagt flere gange om ugen i kraft af sit hverv som 2. organist og kantor ved Københavns Domkirke.

 

En rød tråd gennem hans virke som organist har været en stor kærlighed til kormusikken, hvilket blandt andet har resulteret i opbygning af nogle vidt forgrenede korskoler: Nørrevangskirkens Pigekor, Slagelse (herunder finalesejr ved Sangerdyst fra Kyst til Kyst 2006) og Rødovre Korfabrik, samt en lang række vokal-, kor og ensembleprojekter. Morten Bech har været brugt som korinstruktør i hele landet, og han har undervist på kurser for korledere. Han var ansat som dirigent for FUKs landskor 2003-2004.

 

Som orgelspiller har han haft særlig fokus på dels at præsentere ukendt og ny orgelmusik dels på at sammensætte programmer, der henvender sig til lige fint til publikum uden særlige forudsætninger som til drevne orgelfans. Karrieren har således budt på en lang stribe af klassiske orgelkoncerter men også akkompagnementsopgaver for flere kor samt medvirken i uropførelser af ny jazzavantgardekirkemusik af John Tchicai, klassisk ny kormusik af Merete Kuhlmann og Henning Sommerro samt nyskreven spillemandsmusik ved kirkedagene i Roskilde.

 

Morten Bech er født i 1971 i Herning og modtog sin første musikalske skoling i Fredens Kirkes Kor fra han var otte år gammel. Han er uddannet organist og kantor fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus, i 1997, hvor han havde Bent Frederiksen, John Frandsen og Frode Stengaard som lærere. I 1999 debuterede han fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, København, som elev af professor Hans Fagius. I et år boede han i London, hvor han studerede repertoirespil hos prof. David Sanger og liturgisk spil hos Nigel Allcoat.

 

 

 

 

Følg Holmens Kantori og Vokalensemble på Facebook og bliv opdateret på større kirkelige begivenheder, koncerter m.m.