NYE MESSEHAGELER - DESIGNET AF H M DRONNINGEN

På opfordring af menighedsrådet har Hendes Majestæt Dronningen designet fire nye messehageler til Holmens Kirke.

For at markere forbindelsen mellem Holmens Kirke og Søværnet, har Dronningen valgt et bølgemotiv nederst på bagsiden af alle fire messehageler.

Der kan læses mere om de fire messehageler i kirkebladet 2012/1 og 2013/2.

Klik på billederne for at se dem i større udgave.

Den violette messehagel

Den violette messehagel (advent og fastetiden) blev taget i brug 1. søndag i advent 2011.

Forsidemotivet er et brød og en alterkalk, inspireret af Holmens Kirkes ældste alterkalk fra 1600-tallet.

Den grønne messehagel

Den grønne messehagel (helligtrekongers- og trinitatistiden) blev taget i brug Trinitatissøndag 2012.

Messehagelens forsidemotiv symboliserer troen, håbet og kærligheden (kors, anker og hjerte).

Den hvide messehagel

Den hvide messehagel (julen, påsketiden og allehelgens dag) blev taget i brug Palmesøndag 2013.

Forsidemotivet er Kristusmonogrammet IHS ("Iesus hominum salvator" - "Jesus, menneskenes frelser").

Den røde messehagel

Den røde messehagel (pinsen og 2. juledag) blev taget i brug Pinsedag 2013. Hvor de tre andre er dekoreret med et kors over bølgemotivet, har den røde messehagel et sejlskib med et dannebrogsflag i den karakteristiske røde orlogsfarve.

Forsidemotivet er Søværnets Ankertegn i guld.

De fire messehageler udstillet i Kapelsalen efter højmessen Pinsedag 2013, som H. M. Dronningen, ligesom ved de tre øvrige ibrugtagninger, deltog i.

Bidrag til Holmens Kirkes menighedspleje kan indbetales på
bankkonto: 3001 3027570